Ontspanningsmassage

ontspanningsmassage bij Praktijk Corpus Vitae

Een ontspanningsmassage is een heerlijk kado voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage valt het gejaagde gevoel van je af en voel je je als herboren, lichter en beter in je vel zitten!

Wat zijn de voordelen van een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren minder stug en soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand een oppepper, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Als jij je niet relaxed voelt, geeft dit uiteindelijk lichamelijke klachten. Een massage geeft je rust in je hoofd en lichaam en zorgt ervoor dat stress geen kans maakt jouw lichaam te verzieken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het korte intakegesprek bespreek je samen met mij, hoe je behandeling ingevuld gaat worden. Denk hierbij aan een rug-, schouder en nekmassage, benen- of voetmassage. Je kunt dus specifiek kiezen welke zone van het lichaam de volledige aandacht krijgt.

De massagetafel heeft een uitsparing voor je gezicht, zodat je comfortabel kunt liggen en je je compleet kunt concentreren op je ontspanning. Afhankelijk van je gekozen massage worden er heerlijke etherische oliën gebruikt met voedende en activerende werkstoffen voor de huid. Een ontspanningsmassage kun je al boeken vanaf 30 minuten, maar ook 60, 90 of zelfs 120 minuten behoren tot de opties – voor als je echt toe bent aan een verwenmoment! Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn.

De wetenschappelijke feiten op een rijtje

Terwijl jij geniet van je massage, gebeurt er veel met je lichaam. De warmte die vrijkomt, gecombineerd met uitgeoefende druk, zorgt voor het afvloeien van spierspanning. De huid en pezen worden met een massage flexibel en door de zenuwprikkeling zullen de bloedvaten verwijden, waardoor je doorbloeding wordt gestimuleerd. Het lichaam is zo beter in staat om afvalstoffen af te voeren. Een betere doorbloeding betekent ook dat er meer aanvoer van zuurstof plaatsvindt. Door de warmte en aanraking, komen er in het lichaam endorfines (gelukshormonen) vrij, waardoor je je letterlijk beter gaat voelen.

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat in je lichaam ook merkt: bijvoorbeeld door slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn of allerlei andere vervelende kwaaltjes. Gelukkig kun je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en worden je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht. Heb je geen klachten? Dan is het nemen van een ontspanningsmassage natuurlijk ook heel fijn. Bovendien werkt een massage ook preventief zodat klachten geen kans krijgen, dus des te meer reden om een massage te nemen.

* Let op: ontspanningsmassages worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Geef jezelf dit kado en boek nu een afspraak.