Pedicure in Bladel

pedicure bij Praktijk Corpus VitaeWaarom een goede pedicurebehandeling?

Bij Praktijk Corpus Vitae kunt u terecht voor een professionele pedicure behandeling.

Pijnvrije voeten zijn zeer belangrijk, voor zowel mannen als vrouwen!

Voeten zijn misschien wel het meest belaste gedeelte van je lichaam! Al vanaf dat je kunt lopen dragen ze je overal naartoe en dat is meer en verder dan je in eerste instantie denkt: we lopen gemiddeld tijdens ons leven zo’n vier keer de aardbol rond, dat is tegen de 180.000 km. En dan hebben we het nog niet over de sportieve wandelaar of hardloper die vele malen meer kilometers maken!

De reguliere behandeling begint met vragen over u en hoe u uw voeten gebruikt en of er eventuele klachten aan uw voeten zijn. Tegelijkertijd worden deze zorgvuldig bekeken om een behandelplan te kunnen maken. Hierna worden uw voeten ontsmet en worden de nagels geknipt en als het nodig is, dunner gemaakt. Indien aanwezig worden dreigend ingroeiende nagels drukvrij gelegd Daarna worden eventuele eeltplekje en/of likdoorns verwijderd. Ook tussen de tenen en onder de voeten wordt goed gekeken of er zorg nodig is.

Niet-behandelde likdoorns kunnen naar binnen doorgroeien en zelfs tot het bot komen. Eeltplekken kunnen heel pijnlijk worden als ze onderhuids blaren gaan veroorzaken door de wrijving tijdens het lopen. Er wordt ook naar uw schoenen gekeken of ze goed passen, vaak ligt hier een oorzaak van de klachten. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts of podotherapeut, waarmee regelmatig contact wordt onderhouden.

Als je inmiddels problematische voeten hebt, is het helemaal zinvol om de professionele pedicure te raadplegen. Deze pedicures zijn aangesloten bij ProVoet en de gespecialiseerde pedicures, bijvoorbeeld voor de diabetische voet, ook bij Procert en het KRP (Kwaliteits Register Pedicures). Vanzelfsprekend ben ik bij zowel ProVoet, Procert en het KRP geregistreerd.

Zo bent u verzekerd van een vakvrouw die regelmatig bijscholingen volgt om van de laatste technieken en materialen op de hoogte te zijn!

In sommige gevallen van Diabetes Mellitus worden de pedicurebehandelingen vergoed, vraag hiernaar als dit bij u van toepassing kan zijn.

Een eerste afspraak voor gezonde, pijnvrije voeten kan al snel geboekt worden. Bel daarvoor naar telnr. 0497-38 68 19.