Sportmassage

sportmassage bij Praktijk Corpus VitaeDe term sportmassage is een verzamelnaam voor diverse handelingen, die een sportmasseur kan toepassen op jou als sporter om je een goede of betere sportprestatie te laten leveren of om je te helpen bij het herstel na een blessure.

De behandeling zal bestaan uit het verrichten van functieonderzoek van spieren en gewrichten om vast te stellen of je mogelijk na een sportvrije periode of na een blessure weer volledig aan sportbeoefening kan doen. De sportmasseur kan op grond van haar onderzoek jou bij restklachten van een blessure adviezen geven met betrekking tot de sporthervatting (zoals trainings-/wedstrijddeelname, voeding/drinken/leefgewoonten, warming-up en cooling-down elementen en/of het gebruik van een tape- en/of bandageconstructie).
Het grootste deel van de behandeling zal meestal bestaan uit het geven van massage. Daarbij worden technieken uit de klassieke massage gecombineerd met bijvoorbeeld bindweefselmassage, Triggerpoint of andere vormen.

Henriëtte den Otter van Praktijk Corpus Vitae is een gediplomeerd sportmasseur die jarenlange ervaring heeft met behandelingen bij vooral voetballers, wielrenners en hardlopers. Haar meerwaarde zit o.a. in de brede opleiding en de vele vormen van massagetechnieken die ze beheerst. Daarmee kan ze maatwerk aan jou leveren en kun je weer snel verder!

Direct effect van een sportmassage

Verbetering van de doorbloeding

Bij druk/ wrijving op de huid, maakt het lichaam de stof histamine aan. Deze stof zorgt ervoor dat de aderen verder open gaan staan. Hierdoor kan er meer bloed door de gemasseerde spieren gaan. De aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen verbetert meteen. Het tijdens een sportmassage gemasseerde lichaamsdeel zal dus beter en sneller herstellen.

Vermindering van spierknopen

Spieren bewegen doordat de spiercellen in elkaar kunnen schuiven. Door zware belasting of herhaald dezelfde bewegingen of statische belasting (je houdt bijvoorbeeld je armen in dezelfde positie als je achter de computer zit) kan het zijn dat deze spiercellen niet meer uit elkaar loskomen. Spierknopen zijn het gevolg! Lokale verkrampingen in de spier kunnen deze doen verkorten (stijfheid en pijn). Door de verhoogde spanning verslechtert de doorbloeding en kan een lokaal tekort aan voedingsstoffen en zuurstof ontstaan. Deze voedingsstoffen zijn voor een spier nodig om te kunnen herstellen, terwijl ook de afvoer van o.a. melkzuur als afvalstof heel belangrijk is. Een lokale verkramping kan los gemasseerd worden tijdens een sportmassage door middel van drukpuntmassage. De druk tijdens een sportmassage geeft rek op een spier waardoor deze weer soepeler wordt en het bloed weer makkelijker kan doorstromen.

De behandeling kan gecombineerd worden met triggerpointmassage en/of kinesiotaping voor een optimaal resultaat.

Maak nu een afspraak en kom meteen beter in je vel.